Over ons

Internetproviders-vergelijken wordt door een groep jonge internet enthousiastelingen elke dag up-to-date gehouden. Wij zijn onafhankelijk maar zeker niet onbekend met de internet providers in Nederland. Wij hebben deze vergelijkswebsite gestart omdat we vonden dat internet abonnementen vergelijken makkelijker en eerlijker moet kunnen. Wij maken zelf onze vergelijkingssoftware en houden zelf de prijzen dagelijks bij. Dit doen we omdat we niet afhankelijk willen zijn van tussenpartijen of (gekleurde) informatie van de internetproviders zelf. Omdat we erin geloven dat elke consument eerlijk en makkelijk geholpen moet worden stellen we onze software en prijsinformatie zelfs vrij aan andere vergelijkingswebsites.

Onafhankelijk internet providers vergelijken

Wij zijn geen onderdeel van een provider, we werken niet bij of voor een provider en hebben geen verplichtingen naar de providers toe. Wanneer je na het vergelijken een abonnement wilt afsluiten en op ‘meer info’ klikt leiden we je naar de originele abonnementspagina van de internetprovider toe. Mocht je vervolgens een abonnement afsluiten dan krijgen wij hier commissie over. Dit is het geval bij alle internet providers, en dit is het geval bij (vrijwel) alle vergelijkingswebsites. Wij blijven echter onafhankelijk omdat wij abonnementen en providers niet hoger of lager plaatsen afhankelijk van deze commissie. Wij vergelijken eerlijk op basis van prijs en pakketeigenschappen, en laten ons niet leiden door commissies. In geen enkel geval zal de commissie van invloed zijn op de prijzen voor consumenten.

14 dagen bedenktijd

Bij het bestellen van een internetabonnement krijg je altijd 14 dagen bedenktijd. De bedenktijd gaat in na het ontvangen van het product of vanaf de schriftelijke ingangsdatum. In vrijwel alle gevallen is dit ruimschoots de tijd om in het ergste geval het abonnement vroegtijdig op te zeggen.

Gratis overstapservice

Elke internet provider biedt een gratis overstapservice. Dit houd in dat je zonder zorgen en dubbele kosten kunt overstappen naar een nieuwe provider. Wanneer je een internet abonnement afsluit bij een nieuwe provider, kan je aangeven of je al bij een andere internet provider aangesloten zit. In dit geval regelen de internet providers onderling de overstap.

Vergelijk Keurmerk: eerlijkheid duurt het langst.

We merken dat veel concurrent-vergelijkers zichzelf ‘onafhankelijk’ noemen terwijl ze: onderdeel zijn van een internetprovider; abonnementen hoger plaatsen omdat ze meer commissie krijgen; providers uit hun vergelijking laten omdat ze weinig commissie krijgen. Hierdoor hebben wij het initiatief genomen om een keurmerk op te zetten: het Vergelijk Keurmerk. Wij willen samen met de ACM (Autoriteit Consument & Markt) en met een aantal echte onafhankelijke vergelijkers een gedragscode opstellen waaraan internet vergelijkers zich moeten houden. Hiermee hopen we dat alle vergelijkgingswebsites op een eerlijke manier gaan vergelijken. Binnenkort zul je het logo van het Vergelijk Keurmerk dus op meerdere sites vinden!

Neem contact met ons op

Wij zijn altijd druk bezig met onze software gebruikersvriendelijk maken, prijzen bijhouden en de website nog sneller en vloeiender te maken. Omdat we het liefste dit met onze headset op doen in volle concentratie vergeten we vaak de telefoon op te nemen. Op e-mail reageren doen we uiteraard wel snel, en is dan ook de makkelijkste manier om met ons contact op te nemen. Dit kan op de volgende e-mailadressen: Voor alle algemene vragen: info@internetproviders-vergelijken.nl Voor tips over de prijzen op de website: prijscheck@internetproviders-vergelijken.nl Voor vragen van mensen met stropdassen: zakelijk@internetproviders-vergelijken.nl Post adres: T.a.v. Vergelijkgroep B.V. Brigittenstraat 22 3512KM – Utrecht