Internet vergelijken met de laagste prijs

Internet vergelijken met de laagste prijsAls je niet zo technisch bent aangelegd, kan het lastig zijn om een goed internetabonnement uit te kiezen. Uiteraard wil je een zo laag mogelijke prijs, maar waar moet je nog meer op letten? Met onze vergelijker kun je precies filteren waar jij naar op zoek bent.

Keuze tussen drie internetvormen

De meeste internetproviders bieden drie soorten internet aan; DSL, kabel en glasvezel. Welke verbinding het beste bij jou past, ligt aan je internetgedrag en de beschikbaarheid. Daarbij kan bij DSL de afstand tot de wijkcentrale bepalend zijn: woon je in een buitengebied, dan kan je internetverbinding iets minder snel zijn. Daarentegen is DSL wel een stuk goedkoper dan kabel of glasvezel. In onderstaande tabel is een overzicht van de belangrijkste kenmerken gemaakt.

DSL Kabel Glasvezel
  • Internetverbinding komt tot stand via de telefoonlijn
  • Afstand tot de wijkcentrale is bepalend in de internetsnelheid
  • Goedkoper dan kabel en glasvezel
  • Internetverbinding komt tot stand via de televisiekabel
  • TV kijken heeft geen invloed op de snelheid van het internet
  • Snelheid tot 300 Mb
  • Glasvezel is nog niet overal beschikbaar
  • Tot 500 Mb beschikbaar
  • Download- en uploadsnelheid zijn even hoog

Internet vergelijken met de postcodecheck

Bij ons kan je internet vergelijken door een postcode in te voeren, hiermee zie je direct welke abonnementen beschikbaar zijn op jouw adres. Op dit moment is glasvezel beschikbaar voor ongeveer 30% van de Nederlanders. Kabel en DSL internet is op vrijwel alle plaatsen in Nederland beschikbaar. Naast de internetvorm is het ook van belang om te kijken hoeveel Mbit/s je nodig hebt. Download je vaak muziek en speel je regelmatig online games? Dan is minimaal 50 Mbit/s raadzaam. Als je het internet alleen gebruikt om af en toe wat op te zoeken, dan heb je voldoende aan 20 Mbit/s.

Internetverbinding met de laagste prijs

Nu je weet welke internetvorm het beste bij jou past, kun je beginnen met vergelijken. Je wilt uiteraard een goed abonnement met de laagste prijs. In onderstaand overzicht zie je het goedkoopste abonnement dat op dit moment wordt aangeboden per internetvorm.

Provider Abonnement Maandprijs
20 Mbit – DSL – Gratis draadloos modem € 23,50
20 Mbit – Kabel – Gratis draadloos modem< - Gratis Tablet - Gratis kabel TV € 47,66
50 Mbit – Glasvezel – Gratis draadloos modem € 35,63

De maandprijs is wat je gemiddeld kwijt bent aan internetproviders, dus let op: de totale kosten en kortingen zijn al verrekend en gedeeld door de contractduur.

In de tabel is alleen internet meegenomen, zonder bellen en TV. Alle drie de internetvormen hebben voor- en nadelen. Zoals je kunt zien kunnen de prijzen fors uiteen lopen. DSL is een stuk goedkoper dan kabel en glasvezel, maar de internetsnelheid is hier dan ook een stuk minder. Wel kun je bij Tele2 ook 50 of 100 Mbit/s DSL internet krijgen voor een lage prijs. Kijk dus vooral naar de kenmerken die voor jou het belangrijkst zijn bij het internet vergelijken met de laagste prijs.