Internet vergelijken: KPN upgrade een deel vast netwerk

Onlangs viel het onze bezoekers op dat KPN een aantal verbeteringen voor het vaste internet netwerk heeft doorgevoerd. Op adressen met een lage snelheid via VDSL is deze plots gestegen zonder dat daar upgrades gepland stonden.

De stijging in internetsnelheid komt niet geheel onverwachts. KPN wil namelijk in 2020 alle internet technieken uitfaseren die een snelheid onder de 20 Mbit/s realiseren, hieronder valt bijvoorbeeld ADSL2+. De recentelijke upgrades op een aantal plaatsen lijken een begin om de doelstellingen van 2020 te realiseren. Indien er op adressen met een verbeterde VDSL verbinding nog een ADSL2+ lijn aanwezig is onder de 20 Mbit, dan wordt alleen de VDSL snelheid op de KPN website aangeboden als internet abonnement. Alleen virtuele providers met een contract om ADSL2+ aan te bieden via het KPN netwerk, zoals Tele2, bieden nog abonnementen aan met ADSL2+.

Internet vergelijken op je adres

Bij ons kan je internet vergelijken door je postcode en huisnummer in te voeren. Hiermee kan je zien welke snelheden per type internet verbinding beschikbaar zijn. Het zou zomaar kunnen zijn dat de snelheid op je adres onlangs is verbeterd. Hierdoor kan het zomaar zijn dat je eindelijk dat ene internet abonnement met snel internet kunt nemen.

Ander nieuws: T-Mobile verhoogt DSL snelheden

Internet provider T-Mobile heeft afgelopen dinsdag de internet snelheden via DSL verhoogd van 40 > 50 Mbit en van 80 > 100 Mbit. Daarbij is de prijs voor een 20 Mbit abonnement gestegen en is het zelfs voordeliger om het 50 Mbit abonnement van T-Mobile te nemen. Hiermee lijkt T-Mobile net als KPN de consument te begeleiden richting een sneller internet verbinding. Reden hiervoor is dat in de toekomst verschillende apparaten en applicaties een snellere verbinding en meer bandbreedte vereisen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het ‘internet of things’ waarin verschillende apparaten met elkaar communiceren en ons ontzien van simpele werkzaamheden.