Internet providers vergelijken met glasvezel abonnementen

Internet providers vergelijken met glasvezel abonnementenInternet providers vergelijken die glasvezel abonnementen aanbieden is steeds meer van deze tijd.

Laagste storingspercentage voor glasvezel internet

Voor degene die internet providers willen vergelijken met glasvezel is er goed nieuws. Het is namelijk zo dat slechts 8% van de glasvezel gebruikers weleens last heeft van een storing. Bij gebruikers van kabel internet was dit 14%. De storingen bij ADSL internet liepen ver uiteen afhankelijk van de provider. Internet provider Online behaalde een storingspercentage van maar liefst 19%.

Internet providers vergelijken die glasvezel aanbieden is dus zeer raadzaam. Niet alleen biedt dit type internet een laag storingspercentage, maar tevens zijn meer glasvezel aansluitingen aan huis beschikbaar gekomen door forse investeringen. Daarbij zijn bijvoorbeeld klanten van XS4ALL zeer tevreden over de kwaliteit van hun glasvezel, zo tevreden zelfs dat ze hier gemiddeld een 8,7 als score voor geven.

Glasvezel internet providers vergelijken

Je kunt al een glasvezel abonnement nemen met een snelheid vanaf 40 Mbit/s. Zowel de download als de uploadsnelheid is hierbij even snel. Tele2 is momenteel de enige internet provider die het 40 Mbit/s abonnement aanbiedt. Een provider die een nog lagere internetsnelheid met glasvezel aan kan bieden is XS4SLL, dit zijn echter geen officiële abonnementen. Wanneer je een 20 Mbit/s ADSL abonnement neemt en een glasvezel aansluiting bij je huis aanwezig is, dan krijg je bij XS4ALL 20 Mbit/s glasvezel voor de prijs van ADSL.

De meest gangbare glasvezel snelheden bij internet providers zijn 50 en 100 Mbit/s. Sommige bieden abonnementen met 200 en 500 Mbit/s aan, echter is dit alleen op een paar plaatsen in Nederland beschikbaar. Bij internet providers vergelijken raden we aan om te kiezen voor een triple play met glasvezel internet abonnement. Deze abonnementen bevatten vaak kortingsacties doordat je alle diensten bij dezelfde provider afneemt.

Internetprovider Internetsnelheid TV en Bellen Maandprijs
Vodafone 50 Mbit/s 57 zenders waarvan 27 in HD
€ 0,08 per minuut naar vast en mobiel
€ 40,00
Tele2 40 Mbit/s 47 zenders waarvan 15 in HD
€ 0,09 per minuut naar vast en mobiel
€ 44,83
KPN 100 Mbit/s 60 zenders waarvan 20 in HD
€ 0,10 per minuut naar vast en mobiel
€ 48,13
Telfort 50 Mbit/s 65 zenders waarvan 17 in HD
€ 0,10 per minuut naar vast en mobiel
€ 48,50
XS4ALL 100 Mbit/s 80 zenders waarvan 26 in HD
€ 0,10 per minuut naar vast en mobiel
Gratis mobiel internet
€ 69,29
Alle bovenstaande prijzen zijn de totalen kosten voor het glasvezel abonnement, hierbij zijn de eenmalig kosten en kortingsacties verrekend, vervolgens zijn de totale kosten gedeeld door de contractduur.

In het bovenstaande overzicht zie je de goedkoopste glasvezel abonnementen per internet provider. Online hebben we momenteel niet opgenomen doordat het aantal klachten over de diensten zeer hoog zijn en de problemen nagenoeg slecht opgelost worden. Het hoge storingspercentage geldt alleen voor ADSL aansluitingen, maar dit neemt niet weg dat klachten van klanten slecht tot niet opgelost worden.