Internet providers vergelijken waarbij je al na één jaar weer kan overstappen

Wanneer je gaat internet vergelijken heb je de keuze tussen internet abonnementen met een contractduur van 12 maanden of 24 maanden. Kiezen voor een internet abonnement waarbij je weer kunt overstappen na 12 maanden heeft een aantal voordelen ten opzichte van een 24 maanden contract. Ben je benieuwd bij welke internetproviders je al na één jaar kunt overstappen? Om je snel op weg te helpen hebben we ze voor je op een rij gezet.


Of alle abonnementen vergelijken

14 dagen bedenktijd

Kabel, ADSL en Glasvezel

Exclusieve kortingen

Contractduur van je internet abonnement

Net als met al je andere abonnementen, kies je een contractduur voor je internetabonnement. In tegenstelling tot bijvoorbeeld energiecontracten, kun je voor je internet abonnement alleen contracten voor bepaalde tijd afsluiten en niet voor onbepaalde tijd.

Je hebt daarbij de keuze uit abonnementen van 1 jaar en 2 jaar. Dit geldt voor zowel alleen internet, internet en tv en alles in 1.

Overstappen na 12 maanden heeft veel voordelen

Ieder jaar overstappen naar een andere internetprovider kan om verschillende redenen een verstandige keuze zijn. Zo kun je overstappen vanwege:

  • Een lagere prijs
  • Gunstigere contractvoorwaarden
  • Betere klantenservice

Wat vind jij belangrijk? Veel mensen kiezen ervoor om over te stappen na 12 maanden en te profiteren van een ander contract dat simpelweg beter bij ze past.

Het aantal internetproviders en hun onderlinge verschillen is groot, en zo ook hun aanbod. Wij adviseren klanten daarom altijd bij voorkeur te kiezen voor een contractduur van 12 maanden in plaats van 24 maanden.

Zo kun je sneller instappen op een ander internet abonnement zonder kansen te laten liggen, zoals een scherpe aanbiedingen of betere beoordeling van een andere internet provider.

Internet vergelijken met een 12 maanden abonnement

Wat scheelt is dat de meeste internetproviders uitsluitend internet abonnementen aanbieden voor 12 maanden. Daarmee heb je als klant flinke keuze in internetabonnementen en kun je zo eerlijk en breed mogelijk vergelijken.

De volgende internetproviders bieden internetabonnementen aan voor 12 maanden:

Tussentijds opzeggen internet abonnement

Of je nu gebonden bent aan een internet abonnement met een looptijd van 12 of 24 maanden, het kan natuurlijk zijn dat je alsnog tussentijds wil opzeggen. Dat kan, maar daar zijn bij de meeste internetproviders extra kosten aan verbonden.

Onder sommige voorwaarden mag je wel tussentijds overstappen zonder extra kosten. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je huidige provider tijdens de looptijd van jouw contract de prijzen verhoogt.

Om precies te weten hoe het zit met tussentijds overstappen raden we aan de contractvoorwaarden van te voren te raadplegen bij het overstappen naar een nieuwe internetprovider.

Overstappen via internetproviders vergelijken

Is een 12 maanden contract precies wat je zoekt? Overstappen naar een andere internetprovider met een 12 maanden contract heb je zo geregeld wanneer je gaat internet vergelijken met onze internet vergelijker.

Je stelt zelf eenvoudig in de linker kolom van de vergelijker de filters in. Selecteer bij contractduur ‘1 jaar’ en zie het overzicht met alle internet abonnementen per provider.