Internet providers ervaren afname groei

Internet providers merken een minder harde groei van internet aansluitingen in het eerste kwartaal van 2017. Op basis van deze cijfers wordt er over heel 2017 een lager groei verwacht in vergelijking met 2016.

Het aantal aansluitingen bij de internet providers steeg naar 7,34 miljoen, wat neer komt op een groei van 0,2%. De stijging is vooral te zien bij zowel kabel internet als glasvezel internet in tegen stelling tot ADSL internet waar het aantal internet aansluitingen daalt. Maar deze groei is beduidend minder dan de groei van 2,6% in het vierde kwartaal van 2016.

Verzadiging en verschuiving van de internet markt

De grootste reden dat de groei afneemt is dat al ruim 94% van alle Nederlandse huishoudens een internet aansluiting heeft. Opvallend is wel dat het aantal kabel- en glasvezelaansluitingen toeneemt terwijl de ADSL aansluitingen af nemen. Deze verschuiving van internet technologie is vooral te wijten aan het feit dat steeds meer consumenten internet providers vergelijken. Door de vergelijking besluiten steeds meer consumenten om over te stappen naar een andere internet provider.

Ziggo blijft marktleider

De kabel internet provider groeit in het eerste kwartaal van 0,4% naar 3,19 miljoen aansluitingen en blijft daarmee de grootste internet provider van Nederland. Ondanks dat Ziggo niet de goedkoopste internet provider is biedt het wel erg snel internet met een maximale snelheid van 300Mb/s. Dit is minder dan de maximale snelheid die met glasvezel internet mogelijk is, namelijk 500Mb/s, maar Ziggo is wel op veel meer adressen beschikbaar. Hieronder hebben we de verschillende internet abonnementen van Ziggo op een rijtje gezet.

ProviderAbonnementPrijs
Ziggo internet provider vergelijken40 Mb/s
Gratis draadloos modem
Inclusief gratis kabel TV
40,16 Bekijken
Ziggo internet provider vergelijken150 Mbit
Gratis draadloos modem
Inclusief gratis kabel TV
47,66 Bekijken
Ziggo internet provider vergelijken300 Mbit
Gratis draadloos modem
Inclusief gratis kabel TV
53,66 Bekijken

ADSL internet daalt maar blijft tweede

De hoeveelheid ADSL aansluitingen daalde naar 2,86 miljoen maar blijft nummer twee in internet technologie. In Nederland zijn verschillende internet providers die ADSL internet aanbieden, in de tabel hieronder geven we een vergelijking van de goedkoopste alles in 1 pakketten. Wil je alle internet providers vergelijken gebruik dan vergelijker hiernaast.

ProviderAbonnementPrijs
NLE internet provider vergelijken100 Mb/s
117 zenders
10 cent per minuut
39,95 Bekijken
Tmobile internet provider vergelijken20 Mbit
62 zenders
11 cent per minuut
33,50 Bekijken
Tele2 internet provider vergelijken20 Mbit
19 zenders
5 uur bellen naar vast&mobiel
35,08 Bekijken

Glasvezel internet groeit het meest

De hoeveelheid glasvezel aansluiting steeg met 0,6 procent naar 1,1 miljoen aansluitingen. Daarmee bestaat bijna 15% van de totale hoeveelheid internet aansluitingen uit glasvezel verbindingen. Met glasvezel internet is een super snelle verbinding mogelijk maar helaas is glasvezel nog maar beperkt aanwezig in Nederland. Het is daarom slim om eerst te bekijken of er op jou adres glasvezel aanwezig is, dit kan met behulp van de postcode check hieronder. Hiermee kun je meteen alle internet providers vergelijken die op jouw adres beschikbaar zijn.

Postcodecheck