Internet abonnementen vergelijken voor studenten

Internet abonnementen vergelijken voor studentenAls student heb je weinig geld om te besteden, dus je wilt dan ook niet te veel kwijt zijn aan een internet abonnement. Internet abonnementen vergelijken kan je helpen bij het uitzoeken van het goedkoopste abonnement voor je studentenhuis.

Voor studentenhuizen is het altijd belangrijk om een internet abonnement uit te zoeken met voldoende snelheid, zodat iedereen ongestoord kan internetten, muziek luisteren of films streamen. Het is daarom belangrijk om te weten hoeveel Mbit/s er nodig is voor jou en je huisgenoten. Daarnaast is het essentieel dat je niet onnodig te veel betaalt, want als student wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijk uit zijn.

Een passende abonnement voor een lage prijs is het makkelijkste te vinden door verschillende internet providers te vergelijken op basis van de internet snelheid en de gemiddelde maandprijs.

Internet abonnementen vergelijken voor kleine studentenhuizen

Kleine studentenhuizen met minder dan 4 personen hebben voldoende aan een internetsnelheid van 50 tot 100 Mbit/s. Internet met deze snelheid is te verkrijgen via de DSL en glasvezel verbinding. Het verschil is dat de uploadsnelheid bij DSL ongeveer 1/10e is van de downloadsnelheid (alleen bij 100 Mbit/s is de uploadsnelheid 30 Mbit/s), terwijl dit bij glasvezel gelijk is. Bovendien is internet via DSL verbinding vaak een stuk goedkoper dan glasvezel. Voor studenten is het daarom aan te raden om te kiezen voor DSL internet.

Provider Abonnement Maandprijs
DSL internet – 50 Mbit/s € 22,08
DSL internet – 100 Mbit/s € 24,33
DSL internet – 50 Mbit/s € 26,00
De maandprijs is wat je gemiddeld kwijt bent aan de internet providers, hierbij zijn de totale kosten en de kortingen verrekend en gedeeld door de contractduur.

In de bovenstaande tabel worden de 3 voordeligste abonnementen vergeleken tot 100 Mbit/s. Zo is gemakkelijk te zien dat DSL internet voordeliger is dan glasvezel. Tele2 is de internet provider met de voordeligste abonnementen van zowel 50 als 100 Mbit/s. Voor het 100 Mbit/s abonnement betaal je gemiddeld slechts € 2,15 per maand meer, terwijl de internetsnelheid dubbel zo hoog is. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor dit abonnement, zodat je er zeker van kan zijn dat jij en je huisgenoten ongestoord kunnen internetten.

» Terug naar boven

Internet abonnementen vergelijken voor middelgrote studentenhuizen

Internet abonnementen voor middelgrote studentenhuizenWanneer je in een studentenhuis woont met 4 tot 8 personen is een internetsnelheid van 100 Mbit/s aan de lage kant. Je kan er dan beter voor kiezen om minimaal 150 Mbit/s te nemen. Internet abonnementen vanaf deze snelheid zijn te verkrijgen via de glasvezel of kabel verbinding. Ook voor kabel geldt dat de uploadsnelheid ongeveer 1/10e is van de downloadsnelheid. Bij glasvezel is dit gelijk. Daarnaast is het goed om te weten dat kabel internet alleen wordt geleverd door Ziggo, terwijl je bij glasvezel de keuze hebt uit verschillende internet providers.

Provider Abonnement Maandprijs
Kabel internet – 150 Mbit/s € 47,66
Glasvezel internet – 500 Mbit/s € 51,88
De maandprijs is wat je gemiddeld kwijt bent aan de internet providers, hierbij zijn de totale kosten en de kortingen verrekend en gedeeld door de contractduur.

Door internet abonnementen te vergelijken met een snelheid vanaf 150 Mbit/s kan je gemakkelijk zien dat Ziggo het goedkoopste is. Studenten die weinig willen betalen en het internet vooral gebruiken om te mailen, muziek te luisteren en af en toe een film te streamen, kunnen daarom het beste kiezen voor een 150 Mbit/s kabel abonnement.

KPN is het meest geschikt wanneer jij en je huisgenoten veel gebruik maken van het internet en bijvoorbeeld veel online tv kijken, films streamen en gamen. Bij deze internet provider ontvang je namelijk de maximale internetsnelheid die momenteel beschikbaar is voor een relatief voordelige prijs van € 51,88. Deze gemiddelde maandprijs valt namelijk erg mee wanneer je het deelt met je huisgenoten.

» Terug naar boven

Internet abonnementen vergelijken voor grote studentenhuizen

Internet abonnementen voor grote studentenhuizenAls je student bent en in een huis woont met meer dan 8 personen heb je internet nodig met 250 Mbit/s of meer. Met deze snelheid is het geen probleem wanneer meerdere huisgenoten tegelijkertijd muziek luisteren via Spotify of films te streamen. Bovendien kan je de kosten met veel personen delen, waardoor je per persoon niet veel kwijt hoeft te zijn voor een snel internet abonnement.

Provider Abonnement Maandprijs
Glasvezel internet – 500 Mbit/s € 51,88
Glasvezel internet – 500 Mbit/s € 53,13
Kabel internet – 300 Mbit/s € 53,66
De maandprijs is wat je gemiddeld kwijt bent aan de internet providers, hierbij zijn de totale kosten en de kortingen verrekend en gedeeld door de contractduur.

De goedkoopste optie voor internet met een hoge snelheid het KPN 500 Mbit/s glasvezel abonnement. Deze internet provider levert verreweg het snelste internet voor een lage prijs. Wanneer je de gemiddelde maandprijs van € 51,88 deelt met 9 studenten dan betaal je € 5,76 per persoon. Dit is dus relatief goedkoop voor deze super snelle en stabiele internetverbinding.

Als student is het dus belangrijk om internet abonnementen te vergelijken om er zeker van te zijn dat je niet te veel betaalt voor de benodigde hoeveelheid internetsnelheid. Zo kan je gemakkelijk de beste keuze maken voor jou en je huisgenoten.

» Terug naar boven