De goedkoopste internet providers vergelijken

De goedkoopste internet providers vergelijkenBij internet providers vergelijken met goedkoop internet kom je uit bij ADSL aanbieders.

Internet providers vergelijken met ADSL

Wanneer je op zoek bent naar het goedkoopste internet, dan zul je bij internet providers vergelijken altijd uitkomen op ADSL internet. Deze verbindingstechniek is al vele jaren in gebruik in Nederland en al ver doorontwikkeld. KPN heeft hiervan het netwerk in handen en is dit op het moment fors aan het verbeteren. Het is namelijk zo dat KPN een verbinding van 100 Mbit/s aan alle huishoudens wilt aan gaan bieden in 2016.

Het is echter nog de vraag of mensen een ADSL abonnement met deze hoge snelheid af gaan nemen. Vooralsnog bieden de meeste internet providers een snelheid van hoogstens 50 Mbit/s aan bij ADSL. Vodafone is momenteel de enige die een ADSL snelheid aanbiedt die hoger ligt dan 50 Mbit/s, zij bieden namelijk 80 Mbit/s aan. Naar verwachting zullen steeds meer providers de maximale snelheid gaan verhogen naarmate KPN zijn netwerk verbeterd. Hierbij zal ook de minimum snelheid stijgen, zo zien we bijvoorbeeld bij Online dat het internet, tv en bellen abonnement begint vanaf 30 Mbit/s.

Goedkoopste internet providers vergelijken

Wanneer we internet providers vergelijken krijgen we een overzicht van wie de goedkoopste abonnementen aanbiedt. De drie goedkoopste van dit moment, voor een los internet abonnement, zijn: Online, Tele2 en Telfort.

ProviderAbonnementMaandprijs
30 Mbit/s ADSL€ 17,45
50 Mbit/s ADSL€ 19,95
20 Mbit/s ADSL€ 20,25
40 Mbit/s ADSL€ 22,50
30 Mbit/s ADSL€ 25,50


Online biedt vanaf 30 Mbit/s een forse kortingactie aan, de eerste 12 maanden zijn namelijk slechts € 9,95 per maand. Daarna betaal je € 24,95 per maand, dit leidt tot een gemiddelde van € 17,45 per maand gedurende een contract van twee jaar. Het een na goedkoopste internet abonnement van dit moment komt tevens van Online. Hun 50 Mbit/s kost gemiddeld € 19,95 per maand gedurende een contract van twee jaar.

Ondanks dat Tele2 een vaste lage prijs heeft voor internet, is de korting bij Online dusdanig hoger dat ze op een derde plaats eindigen met hun 20 Mbit/s abonnement. Dit abonnement kost namelijk € 20,25 per maand gedurende een contract van 1 jaar. Op de vierde plaats zien we een abonnement van internet provider Online terug, echter heeft dit abonnement slechts een snelheid van 10 Mbit/s en krijg je hier geen korting op. Let dus op dat je niet voor dit abonnement kiest wanneer je voordeliger een hogere internet snelheid af kan nemen. We hebben dit abonnement dan ook niet opgenomen in ons overzicht hierboven.

Tele2 sluit de top vijf af met hun 40 Mbit/s internet abonnement. Voor slechts € 22,50 gemiddeld per maand gedurende het contract betaal je voor snel internet heel weinig. Een andere provider die wel goedkoop is, maar normaal gesproken net buiten de top 5 valt, is Telfort. Dit komt voornamelijk doordat deze internet provider geen korting geeft maar een vaste lage prijs. Hun 30 Mbit/s abonnement kost € 25,50 gemiddeld gedurende het contract. Doordat Online echter een 10 Mbit/s duurder aanbiedt dan hun 50 Mbit/s abonnement is dit niet opgenomen en nemen wij Telfort mee in de top 5 van goedkoopste internet abonnementen.