Internet en TV vergelijken

Met internet en tv vergelijken kun jij het beste internet en tv pakket kiezen wat bij jou past. Maar waar moet je op letten wanneer je zowel internet als interactieve televisie in één pakket wilt hebben? Het antwoord op deze en andere vragen vind je op deze pagina.

Direct internet en TV vergelijken

Internet en TV pakket vergelijken

Wanneer je thuis graag zowel televisie als internet wilt ontvangen, dan kun je kiezen voor een tv en internet abonnement. Zo heb je alles in één keer geregeld en krijg je maandelijks maar één factuur thuis gestuurd, wel zo handig.

Het grootste prijsverschil met internet en TV pakketten vergelijken hangt af van je internetsnelheid, welke provider je kiest en of je extra televisiezenders wilt.

Voor internetsnelheid adviseren we om ongeveer 20/30 Mb/s per persoon te rekenen. Dit kan iets hoger of lager uitpakken, afhankelijk van of je veel op het internet zit.

Goedkopere providers hebben een goed basispakket. Duurdere providers bieden kwaliteit en extra's zoals een gratis televisiezender en een gratis monteur.

Alle internet en TV pakketten vergelijken
Internet en tv vergelijken

Goedkoop internet en tv

Ben je op zoek naar een goedkoop internet en tv abonnement? In de tabel zie je al direct de goedkoopste internet en tv abonnementen. Maar het kan zijn dat deze pakketten niet helemaal aan jou eisen voldoen. Goedkopere internet en televisie pakketten hebben namelijk meestal een lagere internetsnelheid en kleinere zenderpakketten. Maar door kortingsacties van de internet providers, vooral van de echte prijsvechters, hebben een grote impact op de jaarprijs. Zo kun je toch een compleet en goedkoop internet en tv abonnement nemen.

ProviderInhoudAanbiedingPrijs
Tele2internet-vergelijken
Tele2
 • 20Mb/s ADSL
 • 34 Zenders (19 HD)
Nu 6 maanden voor € 26,00 €33,00 Bekijken
Online.nlinternet-vergelijken
Online.nl
 • 100Mb/s ADSL
 • 81 Zenders (33 HD)
Nu 6 maanden voor € 30,00 €45,00 Bekijken
Budget Alles in 1internet-vergelijken
Budget Alles in 1
 • 100Mb/s ADSL
 • 70 Zenders (44 HD)
Nu 4 maanden voor € 24,00 €44,00 Bekijken
Ziggointernet-vergelijken
Ziggo
 • 25Mb/s Kabel
 • 79 Zenders (36 HD)
Nu 3 maanden voor € 34,95 €41,50 Bekijken
T-Mobileinternet-vergelijken
T-Mobile
 • 50Mb/s ADSL
 • 66 Zenders (36 HD)
Nu 3 maanden voor € 30,00 €45,00 Bekijken
KPNinternet-vergelijken
KPN
 • 50Mb/s Glasvezel
 • 78 Zenders (57 HD)
Nu 6 maanden voor € 31,25 €52,50 Bekijken
Oxxiointernet-vergelijken
Oxxio
 • 100Mb/s ADSL
 • 80 Zenders (56 HD)
Nu 6 maanden voor € 38,45 €45,95 Bekijken
Caiwayinternet-vergelijken
Caiway
 • 75Mb/s Glasvezel
 • 72 Zenders (34 HD)
Nu 3 maanden voor € 35,00 €49,50 Bekijken
XS4ALLinternet-vergelijken
XS4ALL
 • 20Mb/s ADSL
 • 61 Zenders (35 HD)
Nu 6 maanden voor € 38,50 €56,00 Bekijken

Internet en tv aanbieders

In Nederland zijn verschillende internet en TV aanbieders, zij bieden allemaal andere internet en TV pakketten aan. De internet en TV providers onderscheiden zich grofweg in twee verschillende soorten. Zo zijn er de echte prijsvechters zoals Tele2 en Budget Alles-in-1. Deze providers onderscheiden zich met scherpe prijzen en zeer voordelige aanbiedingen. Daarnaast zijn er de premium internet en TV providers zoals Ziggo en KPN. De premium providers zijn meestal iets duurder maar leveren ook stabieler internet, een monteur en veel extra's.

Lees meer over alle internet providers

KPN internet en TV

KPN is één van de grootste internet providers van Nederland. Zij bieden verschillende internet en tv pakketten aan, met zowel ADSL als glasvezel internet. Uiteraard moet je wel aangesloten zijn op het glasvezel netwerk om gebruik te kunnen maken van de glasvezel internet en tv pakketten van KPN. KPN onderscheidt zich als enige 4K televisie aan te bieden. Voor een extra bedrag per maand kun je gebruik maken van deze 4K optie en televisie kijken is de aller hoogste resolutie.

Alle KPN abonnementen

Ziggo internet en TV

Ziggo internet en tv wordt geleverd via kabel internet. Hiermee zijn zeer hoge internet snelheden mogelijk met op dit moment een maximale internet snelheid van 400Mb/s. Op het gebied van televisie levert Ziggo veel extra's. Zo kun je gebruik maken van de Ziggo go app waarmee je op je telefoon en tablet ook televisie kunt kijken. Handig voor onderweg maar ook wanneer je er samen niet uit komt wat jullie vanvond willen kijken. Maar Ziggo biedt ook de extra sport zender, Ziggo Sport, aan. Hier kun je verschillende sportwedstrijden bekijken, met als hoogtepunt natuurlijk de formule 1 met Max Verstappen.

Alle Ziggo abonnementen

Meer over alleen internet abonnementen

Wil jij meer weten over alleen internet? Bekijk onderstaande onderwerpen.

Welke internet snelheid moet ik kiezen?

Het is belangrijkg om goed te kijken naar het type gebruikers in je huishouden. Je gekozen internetsnelheid bepaalt namelijk voor een groot deel de prijs van je basis abonnement. Wanneer je meerdere grootgebruikers hebt van internet en/of televisie, raden we het aan om een hogere internetsnelheid te nemen.

Een huishouden met kleinverbruikers kan prima met een abonnement die kleiner is. We raden het aan om een abonnement te nemen van minimaal 40 Mbit/s, vooral wanneer je gebruik wilt maken van HD televisie en extra pakketten. Zo zorg je er namelijk voor dat je zorgeloos gebruik kunt maken van internet en televisie.

Snelste internet en TV pakket

Wat voor type internet en TV pakket is er?

Een internet en TV pakket is een internet abonnement voor thuis. Je krijgt internet en televisie in één pakket. Je vindt internet en TV pakketten bij elke grote provider in Nederland en zijn te ontvangen via ADSL, kabel en glasvezel.

Pakketten die via ADSL gaan zijn in veel gevallen de goedkoopste opties. Sommige providers zoals KPN bieden glasvezel aan voor dezelfde prijs als ADSL. Wanneer een pakket afsluit via kabel of glasvezel betaal je een kleine meeprijs tegenover ADSL. In ruil hiervoor krijg je beter kwaliteit internet en zijn hogere snelheden mogelijk.

Internet en TV glasvezel

Kun je op jouw adres glasvezel internet ontvangen? Dan kun ook kiezen voor een internet en TV glasvezel pakket. Verschillende glasvezel aanbieders beiden internet en TV glasvezel pakketten aan.

Het grote voordeel van een glasvezel pakket is dat je kunt kiezen voor zo'n hoge internet snelheid dan je optimaal gebruik kunt maken van het internet en TV pakket.

Beste internet en TV pakket

Het beste internet en TV pakket is simpelweg het pakket met de beste prijs/kwaliteit verhouding. Wij kijken per provider naar hun kwaliteiten en maken een selectie van de beste internet en TV pakketten.

Beste internet en TV pakket