Overstappen

Kan ik nummerbehoud aanvragen wanneer ik overstap?

Wanneer je wil overstappen naar een internet abonnement met internet en bellen of alles in 1 met vaste telefonie, dan is het natuurlijk wel handig als je je vaste telefoonnummer kunt behouden. Je familie en vrienden kennen je nummer immers, en het zou een heel gedoe zijn als je telkens van telefoonnummer moet wisselen.

Gelukkig is nummerbehoud gewoon mogelijk wanneer je overstapt naar een andere internet provider. Hoe gaat dat in zijn werk? Heel eenvoudig. Zodra je je aanmeldt voor een nieuwe internet abonnement kun je meteen aangeven op het online aanmeldformulier of je gebruik wil maken van nummerbehoud. Meestal is dit een kwestie van even aanvinken en je huidige telefoon nummer invoeren. Op de dag dat dat je nieuwe internet abonnement ingaat, wordt ook je huidige vaste telefoonnummer overgezet.

Nummerbehoud bij verhuizen

Ga je verhuizen en stap je over naar een nieuw internet abonnement? Dan ligt het er aan of je je huidige vaste telefoonnummer kunt meenemen. Verhuis je binnen dezelfde regio met hetzelfde netnummer, dan is nummerbehoud altijd mogelijk. Ga je in een andere regio wonen? Dan kan je huidige nummer helaas niet mee over en krijg je een nieuw vast telefoonnummer van je nieuwe provider.

Een voorbeeld: verhuis je van Utrecht stad met netnummer 030 naar Maarssen stad, dan kun je wel nummerbehoud aanvragen, aangezien beide plaatsen onder dezelfde regio vallen met hetzelfde netnummer. Maar verhuis je bijvoorbeeld van Utrecht stad (030) naar Amsterdam met netnummer 020, dan kun je je vaste telefoonnummer niet meenemen.

Hoe werkt overstappen van internet provider?

Overstappen van internet provider heb je eenvoudig in een paar stappen gedaan. Hoe ga je te werk? Check eerst even of je al vrij bent om over te stappen. Ben je al langer dan 12 maanden klant bij dezelfde provider? Dan ben je vrij om over te stappen. Wordt dit je eerste aanvraag? Dan kun je meteen door met internet vergelijken.

Overstappen internet doe je zo:

  • Vul de postcodecheck in de vergelijker in om te zien welke internet pakketten op jouw adres beschikbaar zijn.
  • Gebruik de filters in de vergelijker om aan te geven wat jij belangrijk vindt en waar je naar op zoek bent en kies een internet abonnement.
  • Ga naar de aanmeldpagina van de provider via de link in de vergelijker en meld je aan.

Wat gebeurt er na je aanmelding?

Na je aanmelding krijg je binnen 1 tot 2 werkdagen van je nieuwe provider een bevestiging van je aanmelding. Zo weet je of aanvraag binnengekomen is. Vanaf dat moment heb je 14 dagen bedenktijd. Is alles in orde en ben je nog tevreden met je keuze? Dan gaat je nieuwe provider na deze 14 dagen direct voor je aan de slag.

Je nieuwe provider regelt samen met je huidige provider dat je huidige contract voor je wordt opgezegd, dat hoef je dus niet zelf te doen. Je wordt vervolgens per e-mail stap voor stap op de hoogte gehouden door je nieuwe provider en krijgt een bevestiging van de leverdatum van je nieuwe contract. Houdt hierbij rekening met 30 dagen opzegtermijn.

Je nieuwe provider stuurt je een installatiepakket op waarin in ieder geval je nieuwe modem zit. Je kunt je abonnement in de meeste gevallen eenvoudig zelf installeren zodat je op de ingangsdatum van je abonnement meteen online kunt. Zie je er tegenop om het zelf te doen? Dan kun je bij je aanvraag al aangeven of je liever een monteur laat langskomen. Stap je over naar glasvezel? Dan is installatie door en monteur bijna altijd verplicht en komt er gewoon even iemand langs om de installatie in orde te maken op de afgesproken datum. Dit is allemaal onderdeel van de overstapservice van providers.

Internet vergelijken