Internet thuis aanvragen

Ik wil alleen internet aansluiten, kan dat?

Alleen een internet abonnement afsluiten zonder televisie en vast bellen kan bijna altijd. Wel hangt het van je postcode af welke abonnementen beschikbaar zijn en hoeveel keuze je hebt.

Alleen internet op jouw adres

Wil je een abonnement met alleen internet, dan kun je eenvoudig in de internet vergelijker aanvinken dat je alleen internet wilt. Televisie en bellen vink je dan niet aan. We tonen je vervolgens in de vergelijker alle abonnementen met alleen internet op jouw adres.

Wat voor breedbandverbinding mogelijk is ligt geheel aan je postcode. Zijn (A)DSL en glasvezel internet beschikbaar op jouw postcode, dan heb je de mogelijkheid om alleen internet af te nemen. (A)DSL is bijna overal landelijk beschikbaar, of je al glasvezel op jouw postcode kunt ontvangen ligt er aan. Glasvezel is helaas niet nog landelijk overal beschikbaar.

Is kabel internet voor jou de enige optie op je postcode dan kan je helaas niet alleen internet afnemen en ben je verplicht ook televisie via de kabel af te nemen.

Is alleen internet op jouw adres toch onverhoopt niet mogelijk (omdat alleen kabel aanbieder Ziggo op jouw adres levert), of past de aanbieder niet bij je voorkeur, dan kun je altijd via het mobiele 4G-netwerk met het internet verbinden.

Welke internet abonnement kan ik het beste kiezen?

Welk internet abonnement je het beste kunt kiezen is uiteindelijk een persoonlijke keuze.

Maar deze keuze wordt wel beïnvloed door wat voor breedbandverbinding op jouw postcode wordt aangeboden: kabel, (A)DSL of glasvezel. En natuurlijk wat providers je inhoudelijk aanbieden bij een internet abonnement.

De vraag is ook: wil je alleen internet of liever een internet en tv pakket TV, of alles in 1? Verder speelt mee hoeveel je per maand kwijt wil zijn aan abonnementskosten en wat voor internetsnelheid je nodig hebt. Dit zijn vragen die je kunnen helpen om voor jou de beste keuze te maken.

Ondanks dat we niet kunnen zeggen wat je het beste kunt kiezen, kijken we wel in het algemeen naar wie de beste internet provider is. Hiervoor kijken we naar zaken zoals internetsnelheid, inhoud van pakketten en nog meer zaken om je helpen bij je keuze.

Vind je het lastig om zelf een goede keuze te kunnen maken? Dan kunnen we je helpen met een vrijblijvend advies aan de hand van een paar simpele vragen. Gebruik hiervoor onze keuzehulp.