Glasvezel internet

Met glasvezel internet haal je het beste internet in huis. Zo kan iedereen bij jou thuis ongestoord online zijn gang gaan. Welke glasvezel provider past bij jou?

Direct glasvezel vergelijken

Glasvezel vergelijken

Kun jij al glasvezel internet ontvangen op jouw adres? Dan is het bijna zonde om het niet te overwegen. Glasvezel internet, het internet van de toekomst, heeft namelijk veel voordelen ten opzichte van DSL- en kabel internet. Met de goedkoopste glasvezel aanbiedingen haal je razendsnel internet van 50 Mb/s tot 1000 Mb/s in huis voor de laagste prijs.

Alle glasvezel pakketten vergelijken
glasvezel vergelijken

Glasvezel internet en TV

Eén van de voordelen van een razendsnelle glasvezel internetverbinding is dat de kwaliteit van televisie kijken ook een stuk beter is. Met glasvezel internet heb je de mogelijkheid om in Ultra HD naar interactieve tv te kijken op al je apparaten. Dat is niet alleen tv kijken in haarscherp beeld zonder last te hebben van vertraging of haperingen, ook bedien je de tv naar jouw wensen. Wil je even wat terugkijken, terugspoelen of pauzeren? Met interactieve tv kan dat gewoon. Hang je graag uren voor de buis? Dan ben je met glasvezel tv verzekerd van de beste kijkbeleving.

Door de razendsnelle laadtijd met glasvezel wordt streamen een makkie en kijk je eindeloos naar jouw favoriete aanbod. Met glasvezel internet en tv heb je dus niet alleen een razendsnelle internetverbinding waarmee je moeiteloos kunt streamen, maar wordt televisie kijken ook een stuk leuker. Glasvezel internet en tv pakketten zijn beschikbaar vanaf 50 Mb/s tot 500 Mb/s.

Internet en TV vergelijken
Sfeerbeeld laptop op bed internetten

Glasvezel providers

  Welke providers zijn allemaal glasvezel aanbieders? Je ziet het overzicht hieronder. Wil je meer weten of een glasvezel aanbieder? Bekijk dan de uitgebreide informatie over de aanbieder en je kunt gaan vergelijken.

  Lees meer over alle internet providers
 • KPN

  KPN glasvezel

  Kwalitatief en veilig internet. Bij KPN krijg je automatisch glasvezel internet als dat beschikbaar is op jouw adres. Met een 8 als rapportcijfer zijn ze provider #1 voor glasvezel internet.

  Bekijk KPN glasvezel
 • T-Mobile

  T-Mobile glasvezel

  Goedkoop genieten van internet, TV en vast bellen. Bij T-Mobile glasvezel betaal je een van de laagste prijzen en dat beloven ze te behouden.

  Bekijk T-Mobile glasvezel
 • Online

  Online glasvezel

  Online.nl is één van de goedkoopste glasvezel providers. Al vanaf € 40,- per maand heb je een internet pakket met glasvezel. Of kies voor internet en TV, dan ontvang je maar liefst 86 TV zenders.

  Bekijk Online glasvezel
 • XS4ALL

  XS4ALL glasvezel

  Een van de beste internet providers van Nederland. En naast KPN zelfs de beste glasvezel provider in Nederland. Een provider met Internet als passie. Altijd snel en veilig internet, voor minder doen ze het niet.

  Bekijk XS4ALL glasvezel
 • Oxxio

  Oxxio glasvezel

  Je krijgt bij Oxxio glasvezel áltijd snel internet. Wanneer je ook energieklant bent heb je keuze uit de extra’s: Maandelijkse korting, gratis opnemen of gratis Fox Sports Eredivisie.

  Bekijk Oxxio glasvezel
 • Youfone

  Youfone glasvezel

  Youfone levert glasvezel over het KPN netwerk vanaf 100 Mb/s tot 500 MB/s. Op een enkele postcode is zelfs al 1GB mogelijk. Er komt altijd gratis een monteur bij je langs voor 100% installatiegarantie.

  Bekijk Youfone glasvezel
 • Caiway

  Caiway glasvezel

  Met Caiway glasvezel internet heb je altijd stabiel en supersnel internet. Caiway biedt glasvezel voor een lager bedrag aan om ook haar klanten te stimuleren over te gaan op glasvezel internet.

  Bekijk Caiway glasvezel

Meer over glasvezel abonnementen

Wil jij meer weten over glasvezel? Bekijk onderstaande onderwerpen.

Wat is glasvezel?

Glasvezel is een type internetverbinding. Net zoals (A)DSL en kabel. Glasvezel wordt ook wel fiber-to-the-home genoemd. Glasvezel bestaat namelijk uit dunne glazen vezels. Deze dunne vezels sturen met lichtsignalen razendsnel data heen en weer. Hierdoor kun jij internet thuis ontvangen.

Een van de voordelen van glasvezel is dat het heel stabiel is. Je zal niet snel last hebben van een haperende verbinding. Daarnaast kun je met glasvezel een internetsnelheid tot maar liefst 1000 Mb/s halen. Zowel met het downloaden van bestanden als het uploaden. Hierin is glasvezel uniek ten op zichte van kabel en DSL.

Meer over glasvezel internet

Wat is het beste glasvezel abonnement?

Het beste glasvezel abonnement is voor iedereen anders. In onderstaande tabel staan glasvezel internet en TV abonnementen met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Provider Internet Aanbieding Prijs
Online.nlinternet-vergelijken
Online.nl
 • 100Mb/s Glasvezel
 • 90 Zenders (51 HD)
€54,00
T-Mobileinternet-vergelijken
T-Mobile
 • 50Mb/s Glasvezel
 • 66 Zenders (36 HD)
€42,50
XS4ALLinternet-vergelijken
XS4ALL
 • 50Mb/s Glasvezel
 • 61 Zenders (35 HD)
€63,00
KPNinternet-vergelijken
KPN
 • 100Mb/s Glasvezel
 • 75 Zenders (54 HD)
€57,50

Meer over beste glasvezel provider

Heb ik al glasvezel?

Wil jij weten of je glasvezel kunt ontvangen? Doe dan de postcodecheck. Je ziet meteen of op jouw adres al glasvezel aansluiting beschikbaar is.

Helaas is nog niet overal in Nederland een glasvezel verbinding aanwezig. KPN en T-Mobile hebben beiden een eigen glasvezelnetwerk. Ze zijn druk bezig met de aanleg. Ze kijken daarbij naar waar de vraag het grootste is. Ga naar de website van KPN om te checken of en wanneer op jouw adres KPN glasvezel beschikbaar is.

Wat is de beste glasvezel provider?

Uit het laatste panelonderzoek van de Consumentenbond komen KPN glasvezel en XS4ALL glasvezel het beste naar voren. KPN scoort een 8 en XS4ALL krijgt een 7,9. Om te kijken wat de beste glasvezel provider voor jou is, kun je het beste glasvezel internet vergelijken. Je ziet dan alle glasvezel abonnementen in één overzicht.

Glasvezel internet vergelijken