FAQ

Internet providers vergelijken kan gemakkelijk door de bovenstaande vergelijkingsmodule te gebruiken.

Hoe werkt de internet vergelijker?

De internet vergelijker toont overzichtelijk de goedkoopste internet, internet en tv en alles in 1 abonnementen. Bovenaan de vergelijker kun je gemakkelijk kiezen welke van deze drie opties je wilt vergelijken. Vervolgens komen direct de goedkoopste abonnementen bovenaan te staan. Je kunt filteren op een aantal verschillende eigenschappen. Denk hierbij aan vergelijken op de internet snelheid, het aantal TV zenders, type signaal enzovoort. Je kunt alle abonnementen bekijken, of een postcodecheck doen om te kijken wat er op jou adres beschikbaar is.

Hoe we de prijs van de internet abonnementen berekenen.

Om de prijs te bepalen kijken we naar de totale kosten die tijdens het contract gemaakt worden. Hierbij houden we rekening met eenmalige kosten, administratiekosten, apparatuurkosten en verzendkosten. We houden ook rekening met kortingen en actietarieven. De totale contractprijs delen we door het aantal contractmaanden. Hierdoor krijg je een goed vergelijkbare gemiddelde prijs per maand. Op deze manier weet u dus zeker dat u de goedkoopste prijs over de looptijd van het contract betaald.

Wat is belangrijk om te weten voor ik ga vergelijken?

Ondanks dat er heel veel mogelijkheden en abonnementen zijn, is een internetabonnement afsluiten is eigenlijk heel eenvoudig. Je kunt het beste eerst een postcodecheck te doen om te kijken wat voor type verbinding er bij jou beschikbaar is. Vervolgens kun je bepalen hoe snel internet je wilt door de knoppen bij ‘downloadsnelheid’ aan te passen. 20Mb is een standaardsnelheid voor te surfen, e-mailen en af en toe een spelletje te spelen. Wil je veel video’s op hoge kwaliteit streamen, snel kunnen downloaden en met meerder PCs tegelijk? Kies dan een snelheid van 40Mb of meer. Voor de echte enthousiastelingen zijn er snelheden van 100Mb en meer.

Wat voor manieren om internet te krijgen zijn er?

Bij de meeste woningen is ADSL (via de telefoonlijn) beschikbaar, en is er tevens mogelijkheid tot kabelinternet (via de TV/Coax kabel). Bij sommige huizen is het nieuwere (maar vaak duurdere) glasvezel beschikbaar. ADSL en glasvezel is door vrijwel elke provider te leveren. Kabelinternet gaat (vrijwel) altijd via Ziggo of UPC. ADSL is vaak het goedkoopste en de internetsnelheid hiervan is de afgelopen jaren erg toegenomen. Voor de meeste mensen is ADSL qua internetsnelheid dan ook voldoende. Wil je echt snel internetten dan kom je vaak uit bij een kabel of een glasvezel abonnement. Bij alles in 1 pakketten zie je vaak dat glasvezel en kabelabonnementen een groter aanbod aan zenders hebben. Weet je zelf al welk type signalen je kan ontvangen? Klik dan simpelweg de signalen die je niet kan ontvangen links uit. Weet je dit niet? Doe dan een postcodecheck. Vervolgens kun je het goedkoopste abonnement kiezen, of eventueel door middel van de knoppen abonnementen met een hogere snelheid, of bijvoorbeeld meer zenders weergeven.

Onafhankelijk internet providers vergelijken!

Wij zijn geen onderdeel van een provider, we werken niet bij of voor een provider en hebben geen verplichtingen naar de providers toe. Wanneer je na het vergelijken een abonnement wilt afsluiten en op ‘meer info’ klikt leiden we je naar de originele abonnementspagina van de internetprovider toe. Mocht je vervolgens een abonnement afsluiten dan krijgen wij hier commissie over. Dit is het geval bij alle internet providers, en dit is het geval bij (vrijwel) alle vergelijkingswebsites. Wij blijven echter onafhankelijk omdat wij abonnementen en providers niet hoger of lager plaatsen afhankelijk van deze commissie. Wij vergelijken eerlijk op basis van prijs en pakketeigenschappen, en laten ons niet leiden door commissies. Vergelijk Keurmerk We merken dat veel concurrent-vergelijkers zichzelf ‘onafhankelijk’ noemen terwijl ze: onderdeel zijn van een internetprovider; abonnementen hoger plaatsen omdat ze meer commissie krijgen; providers uit hun vergelijking laten omdat ze weinig commissie krijgen. Hierdoor hebben wij het initiatief genomen om een vergelijk keurmerk op te zetten: het Vergelijk Keurmerk. Wij willen samen met de ACM (Autoriteit Consument & Markt) en met een aantal echte onafhankelijke vergelijkers een gedragscode opstellen waaraan internet vergelijkers zich moeten houden. Hiermee hopen we dat alle vergelijkgingswebsites op een eerlijke manier gaan vergelijken. Binnenkort zul je het logo van het Vergelijk Keurmerk dus op meerdere sites vinden!

Kloppen de tarieven?

Als het goed is wel! Wij vergelijken dagelijks de tarieven van de internet providers. Er is altijd een kleine kans dat een provider zijn prijzen heeft aangepast en wij het die dag nog niet gezien hebben. Mocht dit zo zijn en zie je een prijsfout? Meld het bij ons! Wij zullen de tarieven dan direct aanpassen.