14 dagen bedenktijd

Kabel, ADSL en Glasvezel

Exclusieve kortingen

Internet providers

Er komen steeds meer internet providers in Nederland bij. We hebben ze hier allemaal voor je op een rij gezet. Of je nu op zoek bent naar kabel, DSL of glasvezel internet. Bij ons vind je alle abonnementen terug. Klik hieronder op een internet provider om er meer over te weten te komen.

  1. Caiway
  2. KPN
  3. NLEx
  4. Online
  5. Tele2
  6. Telfort
  7. T-Mobile
  8. XS4ALL
  9. Youfone
  10. Ziggo

Wil je graag een abonnement bij een van de bovenstaande internet providers? Bekijk dan snel of deze bij jou thuis beschikbaar zijn met onze postcodecheck. Je hebt de keuze uit een los internet abonnement, een abonnement met internet en interactieve TV of een alles in 1 pakket waarbij ook een vaste telefoon aansluiting aanwezig is.

internet providers

Check internet providers op je adres

Voer je postcode in en bekijk wat je mogelijkheden zijn. Bekijk direct welke ADSL, Kabel of Glasvezel provider er op jou adres beschikbaar is.


Of alle abonnementen vergelijken

14 dagen bedenktijd

Kabel, ADSL en Glasvezel

Exclusieve kortingen

Internet provider Caiway

Kabel + Glasvezel Snelheidsgarantie

Caiway levert via haar eigen netwerk kabel en glasvezel internet diensten. Hierbij kan je ook kiezen voor interactieve televisie en vast bellen. Let wel op dat het levergebied van Caiway beperkt is. Controleer dus met onze postcodecheck of deze provider bij jou thuis beschikbaar is. Deze internet provider bestaat al sinds 1981 en is de een na grootste glasvezelprovider van Nederland.

De maximale internetsnelheid die je bij Caiway kan ontvangen bedraagt maar liefst 600 Mbit/s.

provider Caiway


100 Mbit/s
72 zenders (34 in HD)
11ct per min

vanaf
34,-
per maand

Internet provider KPN

DSL + Glasvezel KPN Compleet

KPN is een van de grootste internet providers van Nederland. Het heeft zelf het ADSL netwerk (internet via de telefoonlijn) en het grootste deel van het glasvezel netwerk in beheer. De ACM verplicht KPN om andere providers toe te staan op het KPN netwerk, denk hierbij dus aan bijvoorbeeld Tele2, NLEx etc. Dit is zo geregeld omdat KPN een voormalig staatsbedrijf is en het DSL netwerk door de overheid is aangelegd. Naast een vast internet netwerk bied KPN ook mobiele telefonie aan. Hierdoor kunnen ze klanten KPN Compleet aanbieden. Als je dus een alles in 1 pakket afneemt met een mobiel abonnement krijg je extra korting en gratis TV pakketten.

Via DSL kan je maximaal 100 Mbit/s aan internetsnelheid ontvangen en via glasvezel een maximum van 500 Mbit/s als je voor KPN kiest.

provider KPN


40 Mbit/s
77 zenders (49 in HD)
12ct per min

vanaf
40,-
per maand

Internet provider NLEx

DSL + Glasvezel Gratis WiFi service

De NLE is van oorsprong een energieleverancier, maar sinds kort bieden ze ook vast internet, bellen en televisie aan. Dit doen ze via het KPN netwerk. Daarbij heeft de NLE een WiFi service. Indien het WiFi signaal niet toereikend genoeg is in je woning krijg je een gratis WiFi versterker van deze internet provider.

Via DSL kan je maximaal 100 Mbit/s aan internetsnelheid ontvangen en via glasvezel een maximum van 500 Mbit/s als je voor NLEx kiest.

provider NLEx


100 Mbit/s
70 zenders (44 in HD)
10ct per min

vanaf
29,95
per maand

Internet provider Online

DSL + Glasvezel TV via satelliet of internet van Canal Digitaal

Online is een dochteronderneming van satelliet televisie aanbieder Canal Digitaal. Deze provider levert glasvezel en DSL internet via het KPN netwerk. In tegenstelling tot andere providers bieden zij de televisie niet alleen via internet aan, maar ook via satelliet. Uiteraard hoef je niet voor televisie via de satelliet te kiezen. Let overigens wel op dat Online de enige provider is die kosten rekent voor nummerbehoud van de vaste telefoonlijn. Deze bedragen eenmalig € 10,-.

Via DSL kan je maximaal 100 Mbit/s aan internetsnelheid ontvangen en via glasvezel een maximum van 200 Mbit/s als je voor Online kiest.

provider Online


30 Mbit/s
75 zenders (29 in HD)
11ct per min

vanaf
31,50
per maand

Internet provider Tele2

DSL + Glasvezel goedkope abonnementen

Tele2 is een echte budget provider in Nederland. Het is niet voor niets dat ze geen FOX Sports pakketten aanbieden. Met nieuwe leverovereenkomsten zou FOX alle klanten van Tele2 laten betalen voor een lagere prijs van het FOX Sports pakket. Bij Tele2 kon dit niet door de beugel en wilde ze niet al hun klanten op laten draaien voor de enkeling die naar live eredivisie wilde kijken. Tele2 is ook een mobiele provider waarbij je goedkope sim only of telefoon abonnementen kunt krijgen. Je krijgt echter nog geen extra korting of gratis voordelen als je klant bent van zowel vast internet als mobiele telefonie.

Via DSL kan je maximaal 100 Mbit/s aan internetsnelheid ontvangen en via glasvezel een maximum van 100 Mbit/s als je voor Tele2 kiest.

provider Tele2


20 Mbit/s
35 zenders (19 in HD)
11ct per min

vanaf
31,-
per maand

Internet provider Telfort

DSL + Glasvezel Combivoordeel

Telfort is een dochterbedrijf van KPN, logischerwijs bied het dan ook diensten aan via het KPN netwerk. Daarbij kan je bij Telfort ook mobiele abonnementen krijgen en dit combineren met een internet abonnement. Telfort geeft je hierop dan combivoordeel dat kan bestaan uit € 5,- korting per maand of andere extra's voor je TV pakket of databundel.

Via DSL kan je maximaal 100 Mbit/s aan internetsnelheid ontvangen en via glasvezel een maximum van 200 Mbit/s als je voor Telfort kiest.

provider Telfort


50 Mbit/s
73 zenders (43 in HD)
12ct per min

vanaf
29,-
per maand

Internet provider T-Mobile

DSL + Glasvezel Mobiel + Thuis voordeel

T-Mobile is een internet provider die ook deels een eigen glasvezel netwerk in beheer heeft. Als je binnen dit gebied valt dan krijg je € 5,- per maand korting vanaf het 50 Mbit/s glasvezel abonnement. Verder levert T-Mobile zijn diensten via het vertrouwde KPN netwerk en hebben ze zelf ook nog een mobiel netwerk in beheer. Ook zij bieden klanten van mobiel en vast internet extra voordelen aan. Zo krijg je € 2,50 per maand korting, gratis FOX Sports Eredivisie of FOX Sports Compleet voor slechts € 5,- per maand.

Via DSL kan je maximaal 100 Mbit/s aan internetsnelheid ontvangen en via glasvezel een maximum van 500 Mbit/s als je voor T-Mobile kiest.

provider T-Mobile


50 Mbit/s
66 zenders (36 in HD)
11ct per min

vanaf
25,-
per maand

Internet provider XS4ALL

DSL + Glasvezel XS4ALL Compleet

XS4ALL is de premium internet provider van Nederland. Het is een dochterbedrijf van KPN en levert momenteel de hoogst haalbare internetsnelheid via DSL via pair bonding. Door de samenwerking met KPN kan XS4ALL je dezelfde voordelen aanbieden als KPN Compleet wanneer je een mobiel abonnement bij KPN hebt. De klantenservice van deze internet provider is de beste van alle providers in Nederland. De extra service is wel terug te zien in de kosten van de abonnementen. Ben je wat meer prijsbewust, dan is deze provider niet de beste voor jou.

Via DSL kan je maximaal 160 Mbit/s aan internetsnelheid ontvangen en via glasvezel een maximum van 500 Mbit/s als je voor XS4ALL kiest.

provider XS4ALL


40 Mbit/s
70 zenders (33 in HD)
11ct per min

vanaf
45,-
per maand

Internet provider Youfone

alleen DSL internet Los TV pakket via App

Youfone biedt sinds 2017 een alles in 1 pakket aan. Hierbij kan je traditioneel TV kijken via een ontvanger en krijg je vast bellen en internet geleverd. Toch bieden ze ook een alternatief voor mensen die niet op zoek zijn naar een standaard TV pakket. Zo is er een los TV pakket waarbij je via een App televisie kan kijken via je smartphone, tablet of laptop.

Voor de traditioneel TV kijkers geldt dat je bij Youfone zelf je uitbreidbare TV pakketten kan samenstellen. Zo heb je de keuze tussen verschillende zenders of kan je direct een totaal pakket met alle beschikbare zenders kiezen.

Via DSL kan je maximaal 100 Mbit/s aan internetsnelheid ontvangen als je voor Youfone kiest.

provider Youfone


100 Mbit/s
26 zenders (23 in HD)
9ct per min

vanaf
19,95
per maand

Internet provider Ziggo

Kabel internet Enige provider met HBO

Ziggo is de grootste kabel internet aanbieder van Nederland. Als klant zijnde profiteer je van gratis extra's als je ook een Vodafone mobiel abonnement hebt. Daarbij is het Ziggo Sports kanaal gratis beschikbaar voor alle klanten. Hier kan je live alle formule 1 races volgen en zijn er regelmatig voetbalwedstrijden uit de hoogste divisies te kijken.

Bij Ziggo is het niet mogelijk om alleen internet te krijgen. Hierbij krijg je altijd analoge of digitale televisie geleverd. Deze kun je via de COAX kabel binnenkrijgen, of je kunt online TV kijken via de app of website.

Via de kabel kan je maximaal 400 Mbit/s aan internetsnelheid ontvangen als je voor Ziggo kiest.

provider Ziggo


40 Mbit/s
81 zenders (37 in HD)
11ct per min

vanaf
34,95
per maand